Fjellturer

18.04.2018

Veldig mange som reiser på ferie til Gran Canaria holder seg stort sett i nærheten av enten bassenget på hotellet eller en av de mange strendene som finnes på øya. Men etterhvert har en del blitt klar over de uttalige andre mulighetene som finnes på Gran Canaria, bortsett fra bare sol og strand.
En fottur i fjellet er en flott aktivitet der du kan oppleve den spektakulære naturen oppe i høyden. Dette kan du såklart gjøre på egenhånd, men det finnes også flere selskap som har spesialisert seg på å guide turister oppover i fjellene. 

Rocky Adventure har eksistert i over 10 år på Gran Canaria, og tar daglig med seg folk på korte eller lengre fotturer i fjellene. Selskapet er drevet av skandinaver, og det følger alltid med en dyktig norsk eller svensk guide. Her vil du gå på stier som guanchene gikk opp for over tusen år siden. Pris er omtrent 500 kroner per person, men om du ikke har gått i fjellene før er dette helt klart en god investering.

Grupo Montañero de Mogán arrangerer fotturer på Gran Canaria hver søndag. Denne klubben drives av medlemmer fra hele Europa, men hvem som helst kan bli med på tur. Det koster omtrent 260 kroner å bli medlem her, eller du kan betale 160 kroner for å bli med på en tur uten å være medlem.

Uansett hvordan du ønsker å utforske fjellene, husk å ta med nok drikke. Vanlige joggesko går helt fint, men en genser eller vindjakke kan også være lurt å ta med seg, da det kan bli kaldt oppe i fjellet, spesielt om vinteren. God tur til Gran Canaria!